Adrenaline.pl Flag Football – dzień z futbolem flagowym za nami

Fantastyczna pogoda, świetna zabawa, dużo sportowych emocji i uśmiechu, tak w skrócie możemy podsumować Adrenaline.pl Flag Football – dzień z futbolem flagowym.

W niedzielę 26 września na stadionie przy SP18 w Olsztynie rządził futbol flagowy! Dziewczęta i chłopcy z olsztyńskich szkół podstawowych mieli okazję wziąć udział w treningu i turnieju bezkontaktowej odmiany futbolu amerykańskiego. Futboliści AZS UWM Olsztyn Lakers wprowadzili dzieci i młodzież w tajniki futbolu flagowego, a następnie wcielili się w rolę grających trenerów podczas mini turnieju, nad przebiegiem którego czuwali licencjonowani sędziowie PZFA.

Każdy z uczestników otrzymał pakiet startowy oraz pamiątkowy medal, ponadto trenerzy AZS UWM Olsztyn Lakers wybrali MVP dziewcząt oraz chłopców „dnia z futbolem flagowym”. Wydarzenie objęte zostało patronatem Radio ESKA Olsztyn, a o oprawę muzyczną oraz prowadzenie eventu zadbał niezawodny Andrzej Brzozowski!

Dziękujemy Sponsorom i Partnerom, dzięki którym Adrenaline.pl Flag Football – dzień z futbolem flagowym, był tak fantastycznym wydarzeniem.

– adrenaline.pl – operator salonów Nike i adidas w Polsce
– Wipasz S.A. – jeden z największych polskich producentów paszy
– AZS UWM Olsztyn Lakers – drużyna futbolu amerykańskiego
– Binarest eCommerce Agency – agencja ecommerce

Dziękujemy również zawodniczkom, zawodnikom oraz trenerom olsztyńskich klubów koszykówki, którzy bardzo licznie odwiedzili nas podczas dnia z futbolem flagowym – All-Basket, Junior Basket Club, KKS Olsztyn jesteście wielcy!

Poniżej prezentujemy relację wideo z Adrenaline.pl Flag Football – dzień z futbolem flagowym, który zrealizowany został przez Action Studio Olsztyn !! Ponadto załączamy link do fotorelacji 🙂

Adrenaline.pl Flag Football wideo

Adrenaline.pl Flag Football zdjęcia